Grupper och bussresor

Vi tar emot föreningar/företag och andra grupper som bara vill komma och äta och fika samt höra på föreläsning om varierande tema!

Bussgrupper tar vi också emot max 50 personer då vi erbjuder fika/enklare mat och vid intresse krydda med berättelser om bakningstraditioner från förr, eller andra skrönor om bygden och dess omnejd. Det finns möjlighet att parkera buss vid bageriet/caféet. 

Välkomna att höra av er så fixar vi en trevlig dag/kväll eller eftermiddag!
 

Bröd

Bröden är ett mathantverk där bakningsprocessen får ta sin tid, det tar 2-4 dagar att baka bröden i Röshultsvedugnsbageri, för att få dess rätta  smakkaraktär.

Röshults grovbröd:
Ett bröd som bakats i bygden sedan generationer tillbaka och som smakar fantastiskt med smör och honung på.

Havrebröd med surdeg:
Mustig smak av havregryn, ett gott och sunt bröd att rosta eller använda till att göra varma smörgåsar

Levainbröd med russinjäst:
Detta bröd är ett mycket smakrikt bröd liknande det de bakar nere på kontinenten. Används med fördel till buffér eller för att doppa i en god olivolja eller varför inte bre lite pesto på.

Ljust surdegsbröd: Bakat på vetesurdeg och vetemjöl, ett otroligt gott ljust bröd som ger dess speciella karaktär då det är bakat på surdeg.

Frukt och nötbröd:
Helt underbart bröd med surdeg, mandel, valnötter, äppel och russin med smak av kanel. Detta är en sunt alternativ till fikabröd eller helt underbart med ädelost och en god fikonmarmelad.

Kavring med surdeg och smak av kummin. Mycket smakrik till smörgåsbordet eller bara med en skiva Västerbottenost.

Säsongsbröd bakas olika tider under året som vörtbörd, bröd kryddade med örter exempelvis dill, nässlor eller med andra säsongsgrönsaker