Om oss

År 2007 köpte vi granngården i Röshult och vårt främsta intresse var då den tillhörande skogsmarken.  
Men efterhand började idén växa fram om ett genuint vedugnsbageri. 2009 påbörjade vi renoveringen av den gamla ladugården från mitten av 1800-talet och 2011 stod vedugnsbageriet färdigt. Målsättningen med denna gård är att umgås i en härlig miljö samtidigt som man tillsammans bakar och lagar mat som man gjorde då seklet var ungt.

Röshults vedugnsbageri drivs som ett familjeföretag och deltidssysselsätting med Anneli Einarsson i spetsen som har både ett stort intresse, utbildning samt kunskap i surdegsbakning och matlagning.

I denna unika miljö får bakning och matlagning ta den tid det behöver för att få sin rätta smakkaraktär. Vi använder oss av noga utvalda råvaror för att bak och matupplevelsen ska bli så upplevelserik som möjligt.

All bakning och matlagning kommer att ske i en av de största vedugnarna i Sverige.  Denna ugn är unik och det finns inte i många exemplar i vårt land.
 

Anneli

Vedugnen

Väger cirka 20 ton, värms upp med 50-75 kg ved. Med denna värme kan man baka upp till  400 bröd.

Gården

Består av 21 hektar mark med skog och åkrar med mycket vilt som vildsvin, rådjur och älg runt husknuten.

Släkthistorik

Gården är från mitten av 1800-talet. Tidigare ägare av gården var Oskar och Anna Håkansson därefter övertog sonen Håkan Håkansson gården efter hans bortgång ärvde systern Evy Jönsson gården som 2007 köptes av grannarna Patric och Anneli Einarsson